söndag 24 augusti 2014

Rivstarten på Ingesundsåret

  God afton! Denna dag är till för att återhämta sig. Den här veckan har jag nämligen spenderat ungefär tolv timmar på Ingesund varje dag och gått kursen Borderless Musical Encounter som leds av Ale Möller Band. Vi pysslade med workshops (grekisk dans, slagverk, improvisation och kör till exempel) och satte ihop en konsert som gick av stapeln igår. Det var nog världens bästa sätt att börja terminen på. Alla nya musikstuderande på skolan fick delta i kursen, alltså MLC, M60 och Musiklärare. Vi hade sjukt roligt tillsammans och jag har redan fått en himla trevlig uppfattning om alla människor jag ska spela och umgås med. Förutom repande och konsert så har det jammats och festats, och jag har dansat så mina fötter fortfarande är ömma. Och mer blir det! 


fredag 15 augusti 2014

Färdigpackad och klar för avfärd

  Nu är alla mina återstående ägodelar nerpackade i väskor och jag är redo för att flytta på riktigt i morgon. Ska ta tåget tio i sju (!!) så jag kan ha hela dagen till att pyssla i lägenheten innan jag tar en sväng till Karlstad för att laja lite med Tove med besättning. Det blir trevligt! Måttligt taggad på att kliva upp tidigt dock. Men det var det tåget som gick, är det helg så är det. 
  Fattar fortfarande inte riktigt att jag börjar på Ingesund på måndag. Huuuuuuuu. Skitnervös. För sjutton. 
  För övrigt så har vi inte fixat något internet till lägenheten än, så det kommer nog vara lite glest med inlägg härifrån den kommande veckan eller så. Dock så har jag ju en sån där fräsig telefon numera, så sånt som finns på den funkar ju. 
  Later!


torsdag 14 augusti 2014

En ny hårfärg

  Hejsan! Jag har gått och blivit lite blondare. Hade besök av kära Hanna idag och hon hjälpte mig med kalaset. Mycket trevligt att spendera tid med denna fantastiska dam, och det var allt på tiden för snart flyttar både hon och jag åt väldigt olika håll. 
  Färgen jag köpte utlovade en ganska jätteblont resultat som inte riktigt bet helt på mitt fortfarande lite röda hår, men jag tycker det blev fint ändå. Blond är jag ju i alla fall!


Nu är det bara lite tvätt kvar som ska torka och packas ner, sen är jag redo för Arvika. Åker på lördag och då stannar jag där. Så börjar skolan på måndag. Fjärilar i magen.

fredag 8 augusti 2014

Fröken Hessel på instagram

  G'day! Kolla här, nytt bloggtema! Kände att jag behövde lite mer lila i mitt liv. 
  Igår kom min Fairphone på posten! Super excited! Hittills är jag jättenöjd med den, den fungerar superbra. Grejen med Fairphone är förresten att det är ungefär som en fairtraide-telefon. Inga konfliktmetaller och så, hur bra som helst! Kika in på deras hemsida och läs mer vetja, så kan ni uppdatera er åt rätt håll nästa gång ni behöver en ny apparat.
  I och med denna nymodighet så har jag nu en instagram, den kan ni också titta in på om ni vill! Där heter jag också frokenhessel.
  So long!


onsdag 6 augusti 2014

Mitt i en flytt

  Hej hopp! Vet ni vad? Jag har flyttat! Jag och karl'n min (med mycket hjälp av min käre far) har spenderat de två senaste dagarna med att kånka grejer och packa upp lådor i våran nya tvåa i Arvika. Där vi ska bo tillsammans. Wow! Jag fattar det knappt. Vi har ju bott massor med mil ifrån varandra i tre års tid, och nu behöver vi helt plötsligt inte åka tåg för att få en puss. Jag är så himla glad.
  Och måndag den artonde augusti börjar jag på Ingesund! Aldrig förr har jag varit så taggad på terminsstart. Jag kan knappt vänta, men det måste jag ju. Knappt två veckor kvar, som jag ska fylla med vänner, en liten tur till Roslagen och sista fix med lägenheten. Det blir så fint. Jag ska visa sen.
  Jag har förresten beställt en ny telefon som när som helst ska ploppa ner i min brevlåda! En Fairphone. Ska jag också berätta mer om när den kommer. (Och då kan jag äntligen komma med på instagramtåget, det ni.) 

  Until next time! ♥


måndag 4 augusti 2014

Norrland

  Jag är hemma från sommarstugan och veckan där såg ut såhär: