tisdag 27 januari 2015

Nej, jag gör väl inget annat än ritar om dagarna

  Här är Margaery Tyrell från Game of Thrones. Min ringa kunskap kan inte ens närma sig Natalie Dormers fantastiska skönhet, men jag är rätt nöjd i alla fall.



  Av någon konstig anledning så envisas mina teckningar att se mörkare ut när jag lägger upp dem här, men titta här så ser det lite bättre ut. 

söndag 25 januari 2015

Little Hobbit lass

  I brist på intressant liv kommer här en till teckning. (*agressivly avoids drawing feet*)


fredag 23 januari 2015

Broderiträsket

  När jag är ensam hemma under en längre period (som nu, när karl'n är på praktik) så har jag en förmåga att lyckas spendera min tid på att brodera och titta på ungefär en säsong av Sex and the City om dagen. Just nu håller jag på med två nya projekt, som jag hittade här och här. Jag är verkligen sämst på att vara originell. Men snyggt är det. 


tisdag 20 januari 2015

Dwarf/warrior/queen/thingy

  Under jullovet så ritade jag en hel del och nu har jag äntligen lyckats få in teckningarna i datorn! Här kommer den mest skrytsamma. Blev faktiskt löjligt nöjd. 


torsdag 15 januari 2015

Hur man gör en nåldyna

  God eftermiddag! Jag hade tänkt att sy idag, men så fick jag för mig att jag skulle göra en nåldyna först, eftersom min nålburk är trasig. Och varför inte göra en liten tutorial när man ändå är igång? Varsågoda:


  Du behöver:
  • burklock
  • skumgummi
  • tyg
  • limpistol + smältlim
  • sax
  • något att hålla dig på när du limmar så du inte sabbar ditt skrivbord (säger jag av erfarenhet)
  • peppig musik!

  1. Börja med att forma skumgummit så att det får plats inuti locket. Jag hittade en bit som satt som stöd i min studentmössa och tyckte att den kunde jag allt avvara. Har man en som är bredare är det ju dock lite lättare, då kan man klippa ut en cirkel på en gång. 

  2. Jag valde att klippa kilar och sedan passa in den i locket, sedan limmade jag fast skumgummit en bit i taget. Jag tycker personligen att smältlim är väldigt praktiskt eftersom det torkar fort, men det går egentligen lika bra med vanligt hobbylim. Man får vänta lite längre då bara. 
  3. Två lager skumgummi tyckte jag var lagom, och det var det det räckte till. Klipp bort limtrådar och finslipa kanterna.

  4. Mät ut en lagom bit tyg. Jättebra tillfället att bli av med spillbitar från tidigare projekt! Min nåldyna kommer att matcha mina soffkuddar.









  5. Klipp runt och vänd sedan på skumkudden så den ligger med ovansidan mot avigsidan på tyget.



  6. Drick kaffe! Och börja limma på tyget. (Tittut, lingonlocket!)





  7. Limma vidare... Se till att dra åt tyget lite så att dynan blir rundad.


  8. Färdigt! Den här varianten är ju sådan att man omsluter locket med dynan och tyget, med ovansidan på locket som botten. Ett annat praktiskt sätt är att man gör dynan för sig och limmar den locket, så man kan sätta den på sin burk igen. Perfekt att ha knappar i, till exempel!

  9. På med nålarna! I färgordning, så klart.


  Då kanske jag kan komma igång att sy det jag skulle göra från början, kanske? Hej så länge!




onsdag 14 januari 2015

  I either look like a bitch or a complete dork in selfies, but my lipstick is pretty so here you go.

tisdag 13 januari 2015

Två trötta teckningar

  Övar lite med ritplattan jag fick av Mags i julklapp. Det är svårt att rita på datorn. 


New year, new me?

  Nja, helt ny vet jag väl inte, men "ny" hårfärg har jag i alla fall. Eller kanske snarare gammal, fick nämligen hjälp av Tove häromdagen med att bli blond igen. Så nu ser jag ut ungefär som jag gjorde sommaren för två år sedan. Känns nästan lite konstigt, har ju gått igenom både ginger, rosa, ljuslila och lite blått sedan dess. Plus en pageklippning. 


  Rastlös som jag är när det kommer till min frisyr så kommer jag dock med säkerhet att bli trött på denna variant om inte allt för länge. Önskar att jag var som Tonks och kunde ändra hur jag ville jämt. Vi får väl se om jag vågar klippa av mig alltihop nästa gång kanske? Nu ska jag i alla fall försöka glädjas åt att jag kan sätta upp håret nästan hur jag vill igen. (Margaretaflätor ♥)
  Annars så är det rätt skönt att vara tillbaka i Arvika ändå. Kanske det kan bli en bra termin?

onsdag 7 januari 2015

What about very old friends?

  Detta jullov har innehållit mången häng med kompisar från ett liv som känns sjukt långt bort. Har träffat tjejerna hela två gånger (!) och idag fikade jag med Hannes och Daniel i flera timmar. Då mår man bra.




  
  Har för övrigt blivit sjukt cosplaypepp! Bror min håller på och gör en rustning, det vill jag också göra. Tittade dessutom igenom alla Hobbit + LotR-filmer, så nu ska jag bli Éowyn, har jag bestämt. Det blir kul!

måndag 5 januari 2015

There and back again

  Tänkte bara meddela att jag nu har sett samtliga filmer om Bilbo Baggins och att jag satt i salongen och grät som bara sjutton. Mer ska jag nog inte säga för i så fall spoilar jag. Men bra var det. Nu maratonar vi alla LotR-filmerna. They're taking the hobbits to Isengard!