lördag 28 februari 2015

Drink up, me hearties, yoho!

  I veckan så tittade jag och Magnus på alla Pirates of the Caribbean-filmerna. Jag gick lite bananas och ritade piratdamer. Och Davy Jones, men han kommer en annan dag. 







onsdag 25 februari 2015

Girls just wanna have fun?

  Mitt senaste broderiprojekt har faktiskt hängt uppe i flera dagar! Beskåda:




  Jag härmade denna bild.


söndag 22 februari 2015

tisdag 17 februari 2015

I went back to 1929 the other day

  I lördags var det party och temat var 1929. Charleston, läppstift, ekonomisk kris och dösnygga frisyrer. Jag stormtrivdes.








  För det första hade våra värdar lyckats att dumpstra dessa lampor från ICAs soptunnor. Jag menar, hallå.












  För det andra så var alla nästan oförskämt snygga. Jag tycker personligen att man borde gå klädd såhär alla dagar i veckan. Hela tiden. 


  Vi käkade tidsenlig mat, så som Tisdagssoppa, radiokaka, Annas Pepparkakor anno 1929, makaronilåda, chips (fritösen uppfanns 1929! Det var mitt triviabidrag), och sånt. Självklart dracks det även sprit, tidsenligt nog.









  Lyckades fånga Eriks inre väsen på bild. Väldigt stolt.

  Viktor och Elsa ser tidsenligt dragna ut och är fantastiskt söta.


  Tyckte faktiskt att även jag lyckades vara fantastiskt söt. Det här kanske blir min nya look.






  Tidsenligt klädda kan till exempel betyda att man gestaltar Svarta Torsdagen, som Adrianna och Nina gjorde.









  Inte helt hundra på vad vi pratade om här, men jag har en känsla av att det var penisrelaterat.


  Vi quizade om årets musik och personligheter. Jag och Viktor var bäst. 


  Och så dansade vi inte-chareston.







  HEJ. JAG HETER BENGT. Och så vidare. Knappfabrik? Kattfabrik? Nobody knows.






  Ett som i alla fall är säkert är att jag har fantastiskt vackra vänner. Puss på er. 


lördag 14 februari 2015

Happy Valentines from Middle Earth

  Trevlig största-uppsvinget-för-choklad-och-blomsterförsäljnings-dagen! Vare sig ni spenderar den med någon speciell eller har det alldeles fabulous på egen hand så hoppas jag att ni har det bra. Om ni vill skicka någon ett lagom diskret meddelande kan ni kanske bli inspirerade av dessa. Från peregrint på tumblr. 





torsdag 12 februari 2015

Fifty Shades of Abuse

  God torsdagseftermiddag! Här kommer ett inlägg som jag kände var väldigt viktigt för mig att skriva. Som ni säkert vet så har filmatiseringen av Fifty Shades of Grey premiär på själva alla hjärtans dag, och vad skulle inte vara mer romantiskt än att gå och se den som en Valentinesdejt? Jo - precis vad som helst, kan jag tala om för er. Jag hoppas och tror att de flesta av mina vänner redan vet om det jag kommer att skriva, men det är ändå något som jag känner inte kan lämnas osagt. Fifty Shades of Grey är inte en romantisk film om ett bdsm-förhållande. Det är en film om våldtäkt och förtryck av kvinnor. För att förklara detta tänker jag ta hjälp av ett antal posts som jag sett på tumblr under de senaste veckorna, för jag tycker att de är jävligt spot on, rent ut sagt.



  Denna tycker jag att det passar bra att inleda med. Jag har verkligen inte något emot sex, om man tittar på sex, bdsm, och så vidare. Problemet med FSoG är att den ger en fullkomligt totalskev bild av vad bdsm är för något. Kommande post var jag tvungen att dela upp i två för den var så lång, men den är värd att läsa. Gör det. 










   Tycker inte direkt att jag behöver kommentera mer på den, den talar bra för sig själv, så att säga.


  Eh, ja. Representation av queerfolk i media är ju reda ett problem, liksom (vilket jag säkerligen kommer att skriva en hel den om en annan gång, I'm on a roll).



  Om jag inte har övertygat er redan så kan ni ju läsa dessa citat från böckerna som i alla fall fick mig att bli illamående.










  Och slutligen:



  Jag uppmanar er verkligen - tänk på vad ni gör om ni går och ser den här filmen. Ni ger pengar och stöd till något som glorifierar och romantiserar allt som oräkneliga kvinnor får utstå och lida svårt av. Vill ni titta på sex, ja då finns det oändligt många bättre alternativ. Och vill ni se filmen för att "veta vad det är för skit egentligen" till exempel, ja men tanka den i så fall. Och nu är det nog dags att jag rundar av detta innan jag blir alldeles förbannad. Ta hand om er 

tisdag 3 februari 2015

Den där tigern, dårå

  Ja men, akryl torkar ju rätt fort, so here you go!


  Finally. Jag blev faktiskt rätt nöjd, till slut. Tror faktiskt att jag bestämt mig för att den är till salu också, så om du skulle vara intresserad så kan du höra av dig! Pris kan vi i så fall diskutera. Hej!


Are we out of the woods yet?

  Tisdagar är en "ledig" dag. Jag har alltså inga lektioner på schemat, men då borde man ju ta tag i dagen och göra allt man inte orkar när man har varit i skolan. Så, jag skriver listor och prickar av mina åstadkommanden. Hittills har jag målat färdigt en tavla. Kommer ni ihåg att jag för typ ett och ett halvt år sedan (på min gamla blogg, tror jag till och med) sa att jag hade börjat måla en tiger på 1x1 meter? Just den, ja. Den har stått och samlat damm hur länge som helst, men bara lite detaljer kvar att göra och nu kunde jag bara inte ursäkta mig längre. Så nu är den klar! Ska bara torka först, så ska jag hänga upp den och visa er. Så länge så tar jag lite artsy foton på mina färgiga händer och dricker kaffe till Taylor Swift. Next på schemat står bland annat brevskrivande och övning. Later!


måndag 2 februari 2015

Susanne Sundfør

  Jag älskar när man blir tipsad om ny musik, och så är musiken så himla bra. Som den här till exempel. Lyssna ni med, om ni vill. 






söndag 1 februari 2015

"The years between eighteen and 
twenty-eight are the hardest, psycologically.
It's then you realise this is make or break,
you no longer have the excuse of youth,
and it is time to become an adult
- but you are not ready."

~ Helen Mirren